torsdag 10 december 2015

Till Gun ♥



En månad har gått. Ordverket Fri Estrad i Perstorp. En fantastisk kväll av ord och poesi. Inbjuden av min vän Gun Ekenskog som jag haft glädjen att lära känna via Munka Folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan. Jag blev inbjuden för att läsa ur min bok Stjärnbarn. Dikter & drömmar. Men "stafettpinnen" vandrade och det blev en verklig cirkel där alla fick berätta om sitt skrivande. Och jag lämnade Perstorp på ett moln. Med bekräftelsen att "varje hjärta har sin saga" inte är en tom klyscha. Det blev inte mindre cirkel för att allt avslutades i en gruppkram. Tack Gun. För äran att få komma. Tack för glädjen att ta del av dina egna dikter ur "byrålådan". Vilken det aldrig är för sent att öppna upp för världen. Jag tog din poesi direkt till hjärtat. Vackra varma ord om solidaritet. Tack för köttbullsmackan. Tack för kramarna. Tack för en kväll av levande liv och framtidshopp. Tack för framtidsplanerna att bjuda in mig och Ewa Nilsson att framföra poesi i ord och ton. Denna kväll i Perstorp kommer att vara en milstolpe i mitt liv. Livet är inget givet.





Vila i frid Gunsan. Du är älskad och saknad av många.
Dina ord är tysta. Och jag finner inte mina egna.
Det är bara din mun som vilar. Du kommer aldrig att tystna. Du är en levande Ordverkstad. Ordkafé med kaka. Som Elvis och mullrande muskelbilar. Som en dockteater. Du öppnade din byrålåda. Ditt hjärta. Bjöd på dina gömda tankar. Dina ord. Solidaritet. Du är värme. Du är kärlek. Våreld. Höstglöd. Du är ett evigt levande studieförbund. Du är en kollektiv kram.
Tre små ord. Större än universum:

Jag älskar Dig! Åk raggarbil till himlen! Perstorpsplattan i mattan! Kram!

1 kommentar:

Anonym sa...

Att få läsa dessa varma ord om min stora förebild , min mentor , hon som fortfarande är min kompass och vägledning i livet. Det är så skönt att läsa hur du uppskattade henne.
Jag hoppas kunna mogna en dag och föra vidare hennes entusiasm i varenda sak hon tog till sig. Men det är svårt att leva upp till. Men jag ska göra mitt bästa // Jenny

Glöm henne aldrig ❤️

jennyloov85@outlook.com